O inregistrare difuzata de Antena 3 a discutiilor din ultima sedinta a a Delegatiei Permanente a PNL arata, in plina criza politica, ce-l preocupa, in mod special pe premierul Tariceanu. Nimeni altul decat Pinalti, primar de Piatra Neamt, simpatizant al Platformei lui Stolojan.

Cat priveste actiunea platformistilor, Tariceanu recunoaste ca e o actiune inceputa acum doi ani, previzibila, menita sa slabeasca PNL. Cum s-a pus problema eliminarii platformistilor din delegatiile parlamentare la organisme internationale, premierul ii reproseaza lui Crin Antonescu si Puiu Hasoti, liderii grupurilor parlamentare ale PNL, ca nu au facut-o pana acum. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu este insa de parere ca nu trebuie insistat ca toti platformistii sa plece din partid pentru ca multi nu stiu ce au semnat si merita sa fie recuperati de partid.

C. P. Tariceanu: Nu si-a pierdut calitatea. El face o mica smecherie ca sa ramana primar, pentru ca altfel isi pierde functia de primar

T. Atanasiu: Dle presedinte, eu nu sunt jurist, dar stiu sa fac matematica. Vreau sa va spun ca in PNL a fost identificat un singur baron local, se numeste Pinalti. N-am auzit in presa sa scrie de un al doilea baron local. la PSD erau baroni locali in fiecare judet. Unul care e destul de smecher, cum face cooperativa la fotbal, o face si la politica si are grija sa nu plece la timp ca sa nu-si poata pierde mandatul de primar. Trebuie sa primeasca o sanctiune, trebuie sa i se mai spuna ceva. Noi trebuie sa-i spunem ca-l suspendam din PNL pe un an si ca, daca comportamentul lui este acelasi, la anul va pati la fel. Ca nu avem nevoie de un astfel de om sa se mai intoarca in PNL.

B. Olteanu: Si ca nu il excludem ca nu suntem prosti!

T. Atanasiu: Exact! Nu-l excludem ca sa nu facem cadou un mandat de primar la RAFO-platformisti!

P. V. Dobre: As fi mai prudent, dle presedinte. In momentul in care il excludem sau chiar il susoendam, normal, anularea mandatului se face prin ordin al prefectului. S-ar putea ca suspendarea sa fie considearta excludere si prin justitie am vazut atatea sentinte.

C. P. Tariceanu: Victor, nu stii legea, cred ca facem o confuzie. Colegii nostri spun foarte clar ca daca el isi da demisia, isi pierde calitatea de primar. Daca il dam afara, nu-si pierde calitatea de primar. Nu numai gestul lui fata de Stolojan si platforma, ci si modul in care este criticat in media, eu cred ca avem o problema de imagine cu el si nu cred ca este interesul nostru ca el sa ramana asociat imaginii PNL. Ceea ce a facut, nu numai povestea cu tunul imobiliar, dar mai are si alte probleme. Eu mai am alte informatiipot sa va spun ca la PD s-a dat deja dispozitie ca dl. Ioan Oltean, baron de Bistrita, sa fie trimis la mare departare, sa fie scos din teren, sa-l scoata pe banca de rezerve, undeva ca sa fie mai putin vizibil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.