O propunere legislativa initiata de cinci deputati PSD si unul PRM va schimba organizarea Guvernului condus de liberalul Calin Popescu Tariceanu

Premierul va fi direct raspunzator de evolutia turismului. Un grup de parlamentari din opozitie a initiat un proiect de lege prin care Autoritatea Nationala pentru Turism trece in directa subordine a premierului, iesind astfel din structura Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Proiectul, respins de Senat, a fost insa adoptat de Camera Deputatilor, cu 134 de voturi pentru, 72 contra, patru abtineri, iar cinci deputati nu au votat. Se poate aprecia ca numarul mare al absentilor a jucat un rol decisiv: cum sint 332 de deputati, iar la vot s-au inregistrat doar 215, rezulta ca 117 deputati nu au fost la vot. Legea va fi trimisa la Cotroceni spre promulgare.

Propunerea PSD

In mod surprinzator, tocmai premierul este cel care nu mai vrea si aceasta responsabilitate. In Punctul de vedere al Guvernului, semnat de Calin Popescu Tariceanu, trimis Senatului, se arata ca Guvernul nu sustine aceasta initiativa. Asta chiar daca in argumentatie se spune, printre altele, ca in tarile in care turismul este matur, precum Grecia, Franta sau Germania, domeniul este inclus in schema unor ministere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.