Liberalii sunt de acord cu organizarea de alegeri anticipate in 2007, daca PD accepta un raport de unu la unu pe listele electorale si impartirea mandatului de premier, doi ani PNL, doi ani PD, sustin surse din PNL. Decizia a fost luata in urma unei discutii pe care primul-ministru a avut-o, ieri, in biroul presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, cu o parte din conducerea partidului.

Tariceanu nu a vorbit despre posibilitatea acceptarii de alegeri inainte de termen cu membrii Comitetului Executiv - a carui sedinta o condusese in cursul diminetii de ieri - preferand o consultare discreta cu grupul restrans al apropiatilor sai. Desi era asteptat la intalnirea Consiliului National de Conducere al Aliantei, premierul s-a deplasat direct la Palatul Parlamentului, unde s-a inchis in biroul lui Olteanu impreuna cu vicepresedintii Puiu Hasotti si Dan Radu Rusanu, secretarul general al guvernului, Radu Stroe si deputatii George Scutaru si Dan Motreanu.

In cele aproximativ 30 de minute cat a durat intalnirea, liderii liberali au decis sa negocieze cu democratii si cu presedintele Traian Basescu conditiile pentru acceptarea anticipatelor: functia de sef al viitorului Cabinet sa fie detinuta, in primii doi ani, de Calin Popescu Tariceanu, in urmatorii doi sa revina democratilor, iar pe listele electorale, raportul dintre cele doua formatiuni sa fie egal, de unu la unu. Tariceanu a avut, dupa sedinta CEx, o pozitie publica total opusa acestei decizii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.