UDMR si-a cerut ieri scuze pentru incidentul produs la Ziua Nationala a Romaniei, cand reprezentantii UDMR Cluj au depus o coroana cu panglica in culoare alb negru, mortuara, la statuia lui Avram Iancu

"Organizatia noastra, de la infiintare respecta legile Romaniei si niciodata nu a folosit si nu va folosi metode nelegale in activitatea sa. in ziua de 1 decembrie modelul panglicii atasate coroanei noastre a fost ales de furnizor si nu s-a dorit a fi o jignire la adresa participantilor. Ne cerem scuze fata de cei ofensati pentru aceasta greseala ivita fara vointa noastra", se arata intr-un comunicat de presa semnat de liderul UDMR Cluj, Laszlo Attila.

Conducerea UDMR Cluj a asigurat ca in ciuda diferentelor de opinie "relatiile interetnice trebuie sa se bazeze pe respectul reciproc, inclusiv fata de manifestarile nationale ale fiecaruia".

Incidentul de la 1 Decembrie a produs reactia autoritatilor romane din Cluj Napoca. Prefectul judetului Cluj, Alin Tise, a cerut presedintelui UDMR Cluj, Laszlo Attila clarificarea situatiei privind incidentul de la depunerea de coroane din 1 Decembrie, pe care toata lumea l-a privit ca fiind unul intentionat. "Prefectul judetului a solicitat explicatii cu privire la acest incident si a solicitat UDMR Cluj sa-si exprime in mod public pozitia fata de aceasta situatie si sa realizeze o analiza interna ale carei rezultate sa fie facute publice", se mai arata in comunicatul de presa transmis de Prefectura Cluj.

De ziua nationala a Romaniei, viceprimarul orasului Cluj Napoca, Boros Janos, a depus la monumentul lui Avram Iancu din centrul municipiului, o coroana de flori cu panglica de culoare alba, bordata cu negru si auriu, pe care scria cu litere negre "Ziua Nationala a Romaniei".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.