Cine pune mina pe o functie la congresul de duminica al PSD are toate sansele, in cazul accederii la putere, sa ocupe una dintre demnitatile viitoarei guvernari

Duminica se aleg noii lideri ai PSD. Competitia e dura. Candidatii spera la o functie de conducere in partid, insa ei trag cu ochiul si la o functie in viitorul guvern. Adevarata miza a congresului PSD de duminica aceasta este viitoarea guvernare. Cele mai multe demnitati in stat sint vizate de pesedistii din Grupul de la Cluj. Pentru sefia partidului se bat Mircea Geoana si Sorin Oprescu. Asta se stie. Cei doi se bat insa si pentru viitoarea candidatura PSD la Presedintia Romaniei, iar asta se stie mai putin.

Ioan Rus, prim-ministru

Cele mai mari sanse pentru functia de premier in viitorul guvern PSD le are Ioan Rus, fost ministru de Interne si actual lider al Grupului de la Cluj. La congresul de duminica, Ioan Rus candideaza fara adversar pentru functia de vicepresedinte PSD arondat regiunii Cluj. Foarte multi lideri actuali ai partidului il recunosc pe Rus ca viitorul premier. Spre exemplu, Victor Ponta. Candidat pentru functia de vicepresedinte PSD pe zona de justitie, Ponta a mers zilele trecute la Cluj pentru a obtine sprijin in vederea unei alte candidaturi, anume la functia de secretar general. N-a obtinut-o.

Victor Ponta, ministru al Justitiei

Ponta spera, totusi, sa ajunga ministru al Justitiei. Potrivit unor surse din partid, el si-a manifestat in mai multe rinduri dorinta pentru portofoliul actual al Monicai Macovei. Ioan Rus nu este singurul lider pesedist care se vede prim-ministru. Miron Mitrea, actualul secretar general al PSD si candidat pentru inca un mandat, ar vrea si el sefia Executivului. In competitie cu Miron Mitrea pentru functia de secretar general a intrat si Titus Corlatean. Sustinuta de Grupul de la Cluj, candidatura lui Corlatean reprezinta - spun surse din partid - o incercare de deturnare a candidaturii lui Miron Mitrea pentru functia de viitor prim-ministru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.