Sorin Iliesiu i-a transmis presedintelui si ministrului de Justitie o scrisoare deschisa prin care solicita finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989

"Stimate Domnule Presedinte, Stimata Doamna Ministru,

Intrucat nu am primit pana in prezent raspuns la scrisoarea inregistrata la Administratia Prezidentiala cu nr.31177/19.09.06 si la Ministerul Justitiei cu nr. 85193/19.09.06, revenim cu aceeasi solicitare. In numele idealurilor de dreptate si adevar pentru care poporul v-a ales in fruntea lui, va solicitam sa actionati in mod ferm pentru finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989 si a evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

Consideram ca Romania nu va putea intra cu demnitate in Uniunea Europeana daca nu va condamna - cat mai curand posibil si in deplina cunostinta de cauza - cea mai mare crima a regimului comunist: masacrarea propriilor cetateni in timpul Revolutiei din 1989, cand, spre deosebire de toate celelalte foste tari comuniste din Europa in care comunismul a cazut aproape fara nici o victima (!), Romania a fost singura tara in care inlaturarea comunismului s-a facut cu varsare de sange. Populatia civila pasnica si neinarmata a fost masacrata.

Cifrele vorbesc de la sine despre dimensiunea incredibila a acestui masacru: peste 1100 de morti si peste 3300 de raniti. Mentionam ca marea majoritatea mortilor si ranitilor au fost inregistrati dupa arestarea lui Ceausescu, respectiv dupa 22 decembrie 1989. La data de 22 aprilie 1990, cand se implineau patru luni de la masacrul din decembrie, in Piata Universitatii din Bucuresti a demarat cel mai lung miting anticomunist din istorie: 52 de zile si nopti fara intrerupere. In iunie 1990, manifestatia a fost reprimata cu o bestialitate fara precedent, oripiland intreaga lume civilizata si sacrificand inca o data Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.