Ezitarile liberalilor in privinta congresului, dar si confuzia din interiorul PNL fata de gruparea Stolojan reprezinta continutul unei a treia stenograme liberale

"Cotidianul" a primit prin posta electronica o alta sinteza a discutiilor liberalilor din 13 noiembrie, cu o saptamina inainte de retragerea sprijinului politic lui Gheorghe Flutur. Acest document survine publicarii a doua stenograme similare in editia de simbata a ziarului. Stenogramele contineau incercari ale conducerii PNL de a gasi solutii la "problema" Stolojan, printre propuneri aflindu-se si cea a ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, ca PNL sa fuzioneze cu PC si AP.

Bunavointa de 30 de minute

In sinteza din 13 noiembrie, preocuparile liberalilor erau, in afara de cele organizatorice, tot cele privitoare la Theodor Stolojan. Doua curiozitati sint insa, ambele legate de rapiditatea cu care se modifica parerile si hotaririle in PNL. La incheierea sedintei din 13 noiembrie, presedintele Calin Popescu Tariceanu "propune incetarea declaratiilor publice contra domnilor Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si restul initiatorilor platformei liberale si, in interesul PNL, cere acelasi lucru si de la domniile lor".

La numai o jumatate de ora distanta, purtatorul de cuvint al PNL, Varujan Vosganian, facea urmatorul anunt: "Calitatea de membru al PNL este incompatibila cu adeziunea de asa-zisa platforma sau alt proiect politic din afara PNL", iar "respectarea valorilor liberale sint valabile si pentru Theodor Stolojan, in cazul in care isi manifesta interesul pentru reprimirea in PNL". Cele doua pozitii se bat cap in cap si contrazic intentia de noncombat a lui Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.