Ministerul Agriculturii este in blocaj pentru ca nu se mai pot efectua nici un fel de plati. Aproape 10.000 de miliarde de lei vechi asteapta sa fie cheltuiti

De zece zile la Ministerul Agriculturii nu se mai poate promova nici un act normativ si nu mai poate fi efectuata nici o plata. Sint sume mari de bani care trebuie acordate agricultorilor ca subventii, dar nu mai pot fi platite nici salariile angajatilor sau cheltuielile de intretinere. Pentru ca dupa revocarea din functie a ministrului Gheorghe Flutur nu mai exista nici o persoana care sa poata semna in calitate de ordonator principal de credite, ministerul nu poate comanda nici pixuri sau hirtie igienica.

Premierul trebuia sa stabileasca inlocuitorul

Fostul ministru spune ca situatia nu i se poate imputa pentru ca nu avea puterea de a delega atributiile. "In momentul in care am fost revocat nu mai aveam nici o putere. Eu delegam puterea pentru perioada cind eram plecat din minister, dar ramas in functie. Daca nu mai aveam calitatea de ministru nu mai puteam semna un document de delegare de atributii. Premierul a fost prea grabit sa ma demita si nu s-a mai gindit ca trebuie sa aiba in vedere buna functionare a ministerului. Nu a prevazut ca se va crea o asemenea situatie si ca este nevoie de cineva care sa preia atributiile ministrului, chiar daca nu avea pregatit un inlocuitor", a spus fostul ministru Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.