Fostul ministru al finantelor din guvernarea CDR, Decebal Traian Remes, a demonstrat ca impartaseste opiniile liderilor PNL vizavi de proiectele liberalilor grupati in jurul initiatorului platformei de unificare a fortelor de dreapta, Theodor Stolojan.

Liberalul "ratacitor" s-a intors in partid in urma cu cateva luni, dupa ce a trecut pe la taranisti, apoi la Actiunea Populara a fostului sef de stat Emil Constantinescu si pe la PC intre doua ture de liberalism, dar acum a ramas de partea PNL. Invitat la o emisiune tv, Remes a reconfirmat ca nu este interesat de postul de ministru al Agriculturii - ramas liber dupa demiterea lui Gheorghe Flutur - si nici de viziunile promovate de platformisti.

Potrivit lui Remes, plecarea lui Flutur catre tabara lui Stolojan si, implicit, de la Agricultura, a venit ca urmare a unei promisiuni pe care liberalul ar fi primit-o din partea platformistilor "din linia intai". "As crede ca alt grup decat presedintele (Traian Basescu -n.r.) l-a momit, grupul la care s-a dus si care incearca sa puna tara la cale", a declarat Remes, motivandu-si afirmatia prin faptul ca "presedintele nu joaca pe caii care nu castiga prima cursa", asa cum s-a intamplat cu Flutur.

Remes a continuat sa critice proiectul lui Stolojan, dupa acelasi tipar promovat de liderii PNL: voturile platformistilor nu construiesc liberalismul, ci o "struto-camila". Iar acum "disidentii" au ramas si fara sustinerea presedintelui Traian Basescu care i-a abandonat, transmitandu-le un mesaj de tipul "descurcati-va singuri si plecati la vatra", a afirmat Remes.

Atacurile fostului ministru al finantelor s-au concentrat insa impotriva initiatorului platformei liberale, Theodor Stolojan, a carui plecare fortata din PNL nu este nici pe departe "regretabila" din punctul de vedere al liberalului Remes. "in 2000 eu am spus ca Stolojan e o uscatura. Nu a inverzit pana acum", a sustinut Decebal Traian Remes.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.