A devenit oficial faptul ca reprezentantii PSD si PRM din Comisia de cultura a Camerei Deputatilor sint impotriva constituirii unor comisii parlamentare de ancheta la TVR si la radioul public.

Deputatii PSD si PRM motiveaza ca cele doua comisii de cultura din Senat si Camera au competente in materie, mizind pe lipsa de experienta a majoritatii reprezentantilor Aliantei din cele doua comisii. Continuind un scandal care a inceput din sedinta de marti a comisiei, deputatii PSD si PRM s-au retras ieri de la lucrari, motivind ca nu se inteleg cu Raluca Turcan, presedintele liberal al comisiei. PSD si PRM solicita sa fie audiati de catre comisiile de cultura, pe linga presedintii SRR, Dragos Seuleanu, si al SRTV, Valentin Nicolau, si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu, impreuna cu publicistul Radu Calin-Cristea.

Presa a publicat acum citeva saptamini un schimb de e-mail-uri intre cei doi, interpretat ca o discutie despre posibilitatea inlocuirii lui Nicolau, la TVR, cu Cristea. In urma certurilor de marti din comisie, soldate cu blocarea audierii lui Seuleanu, fostul presedinte al comisiei din vremea administratiei PSD, Mihai Malaimare, a recunoscut ca PSD a schimbat politic presedintii TVR si Radio-ului public. "Se doreste decapitarea institutiilor, asa cum am facut-o si noi. Am sarit la gitul lor dupa doua zile", si-a amintit Malaimare, dupa ce deputatii puterii au declarat inchisa sedinta comisiei unde Seuleanu era asteptat sa se explice. "Nu admit aceasta realitate unilaterala", a reactionat Malaimare la plecarea reprezentantilor PNL-PD-UDMR-PUR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.