Deputata Mona Musca a aderat oficial la platforma disidentilor liberali dupa ce a primit invitatia din partea lui Theodor Stolojan, fara sa mai astepte, cum a promis, decizia instantei privind colaborarea cu fosta Securitate

Grupul pentru Platforma Liberala (GPL) apasa pedala de acceleratie pentru a reusi in timpul cit a mai ramas pina la sfirsitul anului sa stringa noi adeziuni. Desi initial se dorea ca Mona Musca sa-si incheie procesul cu CNSAS inainte de a adera la grup, luni seara, liderul grupului, Theodor Stolojan, a schimbat planurile. Semnalele ca procesul ar putea fi prelungit i-a determinat pe adeptii platformei sa o primeasca pe Mona Musca cit mai repede. In plus, Mona Musca va fi unul dintre personajele principale alaturi de Theodor Stolojan si de Gheorghe Flutur, pentru a continua in forta campania de promovare a platformei.

"Ma voi alatura colegilor mei sustinatori ai platformei liberale, pentru ca este foarte important pentru mine faptul ca oamenii ma doresc in interior. Nu voi mai astepta terminarea procesului, pentru ca Justitia va aplica legea, iar verdictul va veni de la sine. Nu voi mai astepta nimic, ma voi alatura colegilor mei", a abandonat Mona Musca planul initial. Ea va merge prin tara impreuna cu initiatorii platformei pentru a promova strategia politica alternativa a lui Theodor Stolojan. Timpul care le-a mai ramas pina la momentul la care vor inregistra noul partid este, potrivit unor surse, destul de redus.

Cursa contra cronometru

Grupul pentru Platforma Liberala a discutat luni seara si despre momentul la care ar putea decide, dar si inregistra viitorul partid. Potrivit unor surse din grup, el va purta denumirea de Partidul Liberal-Democrat, asa cum l-au intitulat initiatorii platformei cu o luna inainte, pentru a-i testa sansele in sondajul de opinie CURS. Surse sustin ca formatiunea politica va fi inregistrata in ianuarie, undeva in preajma congresului PNL, la care grupul lui Stolojan nu va participa. Disidentii mai lasa o portita deschisa, in sensul ca vor prezenta un candidat la conducerea PNL, dar doar in cazul in care este organizat de un comitet interimar. Intrucit este putin probabil ca acest lucru sa se intimple, Stolojan si ceilalti disidenti se pregatesc intens de inregistrarea noului partid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.