In 2004, Elena Udrea a primit 710 milioane de lei de la RAPPS, aflat sub conducerea lui Eugen Bejinariu

In 2004, in timp ce era consilier general la Primaria Capitalei din partea Aliantei DA si infiera "sistemul ticalosit al PSD", Elena Udrea incasa tocmai de la reprezentantii PSD, via RAAPPS, 710 milioane de lei. Colaborarea in diverse dosare ale RAAPPS a avocatei Elena Udrea s-a parafat cand presedintele Aliantei DA, Traian Basescu, se batea pe baricade cu social-democratii lui Nastase, iar viitorul consilier prezidential ii tinea isonul.

Dupa formarea actualulului guvern, Elena Udrea a negat vehement orice relatie de afaceri cu PSD. Realitatea este insa cu totul alta si distanta de la vorbe la fapte este mare. Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a facut ieri publice o serie de documente care demonstreaza caracterul duplicitar al personajului politic Elenei Udrea (ex- membru PNL, actual membru PD, ex- consilier la Cotroceni si, probabil, secretar general pe probleme externe al PD), devenit intre timp unul dintre cei mai vehementi critici ai guvernarii PSD.

In 2004, Elena Udrea a primit 710 milioane lei de la RAPPS, aflat sub conducerea lui Eugen Bejenariu

In 2004, in timp ce era consilier general la Primaria Capitalei din partea Aliantei D.A. (!!!) si infiera aproape "proletar" "sistemul ticalosit", dupa cum era el catalogat de Traian Basescu, Elena Udrea era avocatul RAAPPS, o institutie aflata in subordinea SGG, condus de Eugen Bejenariu. Conform unui comunicat al Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, intr-o singura saptamana, intre 21 si 28 septembrie 2004, Cabinetul Individual de Avocatura "Udrea Elena Gabriela" a primit din partea RAAPPS contracte din bani publici in valoare de 710 milioane de lei.

Contractele au fost incheiate pentru asistenta juridica astfel: contractul nr. 391.401/ 21.09.2004 pentru "reprezentarea in instanta de fond si in instantele de apel si recurs, formularea de cereri, contestatii" in dosarul nr.1371/2003 (valoare 400 milioane de lei), contractul nr. 391.402, pentru "reprezentare in instanta in dosarul nr. 15161/2004". Aici Elena Udrea trebuia sa sustina o "contestatie la executare" (valoare 10 milioane de lei); contractul nr. 391.403, pentru "reprezentarea in instanta in dosarul de fond si in cele de atac, in dosar nr. 15342/2004" (valoarea 50 de milioane de lei) si contractul nr. 391.405, pentru "reprezentarea, formularea de cereri, invocarea exceptiilor in dosarul nr. 1626/2004"(valoare 250 de milioane de lei).

Plata la spartul targului

Toate cele 4 contracte semnate de Elena Udrea in calitate de avocat si de Mihail Stanescu, directorul general al RAAPPS (la acea data) au fost platite, conform sursei citate, de RAAPPS prin facturi emise in aceeasi zi, 9 decembrie 2004, cu 3 zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Ecuatia ridica si o serie de semne de intrebare in conceptia membrilor GIP si acestea sunt legate de: modul de atribuire a contractelor catre biroul de avocatura al Elenei Udrea (daca a fost selectata in urma unei licitatii), care au fost motivele pentru care RAAPPS a apelat la un avocat precum Elena Udrea (cvasinecunoscuta la acel moment) si pe ce baza au fost stabilite onorariile avocatei Elena Udrea. Sunt intrebari la care chiar actualii sefi ai RAAPPS ar putea sa raspunda.

Conform "bufului" pe Dambovita: "Bine ca am luat banul".

La inceputul lunii februarie 2005, la 4 luni dupa ce primise contractele de la RAAPPS, activitatea de avocat a Elenei Udrea a incetat, fiind numita de presedintele Basescu consilier de stat, sefa Cancelariei prezidentiale. Mugur Ciuvica este convins ca dosarele pentru care Elena Udrea luase banii de la RAAPPS nu se incheiasera cu sentinte definitive pana in februarie 2005. Ori prin contractul de 400 de milioane lei Elena Udrea se angajase sa reprezinte RAAPPS in instantele de fond, de apel si de recurs, ceea ce reprezinta o activitate de multe luni, daca nu chiar ani de zile. Cati bani a restituit Elena Udrea RAAPPS-ului, tinand cont de faptul ca in februarie 2005 a devenit incompatibila si nu a putut sa indeplineasca pana la capat prevederile contractului?

Conform unui comunicat remis de Elena Udrea , aceasta considera ca: in cadrul "relatiei profesionale" pe care a avut-o cu RAAPPS, cabinetul sau de avocatura "a reprezentat interesele statului roman, RAAPPS fiind o regie a acestuia si nu o institutie a PSD", uitand probabil discursul cu "sistemul ticalosit".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.