Democratii il cearta pe Tariceanu, in spatele usilor inchise, pentru „pomenile electorale” de la Sanatate si de la Invatamint

Democratii au dezbatut ieri, in sedinta Biroului Permanent, efectul maririlor salariale de 22% acordate "mult prea usor" Invatamintului si Sanatatii. Potrivit unor surse democrate, ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, ii e teama ca si alte sindicate vor revendica cresteri salariale asemanatoare celor din Sanatate si din Invatamint. El a dat exemplul transportatorilor, pe care deja ii amina de multa vreme pentru o discutie serioasa pe aceasta tema. "Cresterea medie a salariilor era prognozata la 18%. In Invatamint si Sanatate va fi de 22%. Isi imagineaza cineva ca sindicalistii din transporturi se vor multumi cu 18%? Toate ramurile sindicale vor solicita 22%", ar fi zis Berceanu.

Care-i planul lui Tariceanu?

Potrivit surselor citate, acesta a aruncat vina pe premierul Tariceanu, sustinind ca aceste "pomeni" nu se pot explica decit prin faptul ca acesta are in plan declansarea alegerilor anticipate. Nu toti liderii PD au fost de acord cu motivatia lui Berceanu. Potrivit surselor, unii sustineau ca de fapt Tariceanu simte ca nu mai are mult timp in fruntea Guvernului si incarca bugetul pentru a-i crea probleme succesorului sau. Altii sustineau ca, de fapt, Tariceanu nu incearca decit sa cumpere simpatia cetatenilor pentru a o folosi apoi in lupta din interiorul partidului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.