Dupa o serie de actiuni controversate, guvernantii pregatesc o noua lovitura importanta pentru Delta Dunarii: politizarea Rezervatiei Biosferei. Si asta in conditiile in care presedintele Traian Basescu a spus public ca Delta trebuie sa fie a specialistilor, si nu a politicienilor. Solutia gasita este modificarea Legii Rezervatiei (82/1993).

Proiectul noii Legi a Rezervatiei pregateste o lovitura: guvernatorul Deltei, numit politic, este cel care va avea putere deplina de decizie. Lucru teribil in conditiile in care actualul guvernator, Paul Cononov, este un fost administrator la o firma de gunoaie, fara nici o treaba cu ecologia. Cononov are deja proces pentru ca a favorizat liberalii din Tulcea, evident cu incalcarea legii, si este banuit de alte favoruri acordate liberalilor. Guvernantii vor sa dea drepturi depline de conducere guvernatorului Deltei. Art. 7 al proiectului de lege: "Conducerea Administratiei Rezervatiei este asigurata de Guvernator...".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.