Consiliul Operativ al UDMR discuta astazi despre modificarile pe care Uniunea le va aduce statutului organizatiei maghiare. Demersul reprezinta unul din pasii pregatitori pentru Congresul UDMR, care va avea loc in aprilie 2007. Concret, pe ordinea de zi a Consiliului Operativ figureaza desemnarea comisiei pentru modificarea programului si a statutului UDMR, dar si o analiza a activitatii Uniunii in guvernare, pe baza careia udemeristii vor creiona strategia politica a UDMR.

Udemeristii care discuta astazi despre directiile de reformare a UDMR sunt presedintele Uniunii, Marko Bela, presedintele executiv, Takacs Csaba, prim-vicepresedintele executiv, Szolt Nagy, liderii grupurilor parlamentare ale Uniunii din Senat si Camera Deputatilor, Verestoy Attila, respectiv Marton Arpad, presedintele C.R.U, Gyorgy Frunda, presedintele C.C.U, Kelemen Hunor.

Comisia de modificare a statutului UDMR de la precedentul Congres al Uniunii, in 2003, a fost condusa de Tokay Gyorgy, impreuna cu vicepresedintele comisiei, Kerekes Gabor. Membrii comisiei care au redactat actualul statut al UDMR au fost presedintele organizatiei judetene Bihor, Lakatos Peter, fostul deputat Pataki Julia, delegatul CRU, Szatmari Tibor, referentul pentru probleme de tineret al Uniunii, Porcsalmi Balint si presedintele Asociatiei Culturale Maghiare din Transilvania, Koto Jozsef.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.