In perioada2002-2003, candPD si PNL erau la opt-noua la suta in sondaje, acestea nu reflectau realitatea", a recunoscut Mircea Geoana * Ion Iliescu a admis ca este posibil ca Geoana sa aiba dreptate

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a recunoscut ca social-democratii au manipulat sondajele de opinie pe vremea cat se aflau la guvernare. Miron Mitrea a refuzat ca comenteze declaratia surprinzatoare a sefului sau, in schimb, Ion Iliescu si-a amintit de "sondajele incurajatoare" ale lui Vasile Dancu. Fostul sef al Metromedia Transilvania a spus insa ca Geoana a facut o "gafa", iar ex-directorul IMAS, Alin Teodorescu, a sustinut ca liderul PSD a fost gresit informat.

Mircea Geoana a facut, sambata, la Ploiesti, o declaratie soc: PSD a manipulat sondaje pe vremea in care s-a aflat la guvernare. "Si noi am manipulat sondaje si am mentinut PNL si PD la opt-noua la suta! De ce? Pai, e greu sa cresti in sondaje cand apar in ziare cazuri importante de coruptie si pe televizor colegi care isi fac reclama atacand partidul si alti colegi", a afirmat liderul social-democrat Geoana. El a facut aceasta afirmatie cu ocazia Conferintei organizatiei PSD Prahova, aratand practic spre fosta conducere a partidului. El a mai spus ca "exista in experienta politica o perioada in care partidele din opozitie nu pot sa-si faca cunoscut mesajul pentru ca, pe de o parte, au probleme dupa pierderea puterii, iar pe de alta parte publicul da un bonus de incredere noii puteri".

"In perioada 2002-2003, cand PD si PNL erau la opt-noua la suta in sondaje, acestea nu reflectau realitatea", a mai precizat Mircea Geoana. La insistentele presei, presedintele PSD a precizat ca "exista intotdeauna o anumita tendinta de a folosi sondajele pentru manipularea opiniei publice". In acel moment, declaratia nu a starnit nici o reactie in randul celor prezenti, desi la prezidiu se aflau importanti lideri ai partidului cum ar fi Ion Iliescu si Miron Mitrea.

Mitrea refuza sa comenteze

Secretarul general PSD Miron Mitrea a refuzat, potrivit Realitatea TV, sa comenteze declaratia lui Mircea Geoana, facand doar o referire generala la sondajele de opinie. "Am auzit foarte des problema sondajelor de opinie. Sincer, eu nu inteleg nimic din ele. Ma uit cum variaza in functie de fiecare casa de sondaj", a declarat secretarul general al PSD. Mitrea a subliniat insa ca si-ar dori sa nu mai retraiasca anumite situatii pe care le-a intalnit in trecut, pe vremea fostului presedinte PSD. "N-as vrea sa retraiesc momentul cand ma chema presedintele de atunci si imi spunea sa nu candidez pentru o functie ca trebuie sa candideze altcineva si cand ne trezeam ca unul Gusa a ajuns secretar general al partidului fara macar sa fie membru de partid", a declarat Mitrea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.