Fostul ministru al agriculturii se gandeste sa fie liderul PNL

Dat afara de la Ministerul Agriculturii, dupa ce a trecut de partea platformei lui Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur a revenit in forta si i-a avertizat pe liberalii de la conducerea partidului ca are "periculos de multa energie pentru ei". Insufletit de perspectivele pe care considera ca le are platforma de unificare liberala, Flutur a lansat posibilitatea de a candida la presedintia PNL, cu ocazia unui congres extraordinar al partidului. Atat ca socoteala lui Flutur nu se potriveste cu planurile actualilor lideri ai formatiunii. Pana la un congres, va avea loc o Delegatie Permanenta a PNL, unde s-ar putea lua in calcul excluderea lui Flutur din partid, o data cu ceilalti simpatizanti ai platformei.

Fostul ministru al agriculturii si-a asumat rolul din linia intai a platformei de unificare liberala si a continuat atacurile la adresa actualei conduceri a PNL, in frunte cu primul-ministru Calin Popescu Tariceanu. Asa ca Flutur a pozat intr-un lider puternic si a promis ca platformistii vor da dovada de responsabilitate politica in lupta lor cu "oligarhiile" din PNL. "Nu am discutat inca, daca voi candida pentru sefia PNL, la congresul formatiunii din ianuarie. Vreau insa sa le transmit colegilor din jurul premierului Calin Popescu Tariceanu ca am periculos de multa energie pentru ei", a avertizat Gheorghe Flutur, potrivit Mediafax.

Desi hotararea privind candidarea pentru un post de lider al PNL, cu ocazia Congresului Extraordinar anuntat pentru inceputul anului viitor, Flutur a "mirosit" posibilitatea ca planurile sale sa fie date peste cap daca va fi exclus din partid, pe motiv ca a trecut de partea platformei lui Stolojan. "Cred ca trebuie sa discutam cu colegii nostri din jurul lui Calin Popescu Tariceanu pentru ca este nevoie de intelepciune si nu trebuie sa mergem cu politica excluderilor si a sanctionarilor. Trebuie sa discutam matur, inainte de integrare, nu sa facem politica damboviteana", a indemnat Flutur la clementa.

Platformistii nu dau inapoi

Amenintati de excluderea din PNL, platformistii s-au tinut tare si au respins amenintarile venite din partea liderilor formatiunii. Potrivit unui comunicat al Grupului pentru Platforma Liberala, condus tocmai de Flutur, sustinatorii lui Stolojan au sustinut ca vor continua refacerea liberalismului, "indiferent de abuzurile si amenintarile derizorii ale grupului aflat tranzitoriu la conducerea PNL, privind continuarea excluderilor din partid si a demiterilor din functiile administrative ale liberalilor care au curajul sa se exprime liber".

Inlocuitor la minister

Intre timp, liberalii ramasi de partea lui Tariceanu cauta un inlocuitor pentru postul de ministru al agriculturii, ramas liber dupa demiterea lui Flutur. Potrivit vicepresedintelui PNL ,Paul Pacuraru, liberalul Decebal Traian Remes, fost ministru al Finantelor in perioada guvernarii CDR este una dintre variantele cu care "cocheteaza" liderii partidului. Asta in conditiile in care alegerea unui finantist la Ministerul Agriculturii va veni ca recomandare din partea Uniunii Europene. "Traian Remes e un om cu o imagine proasta. Ca ministru a fost insa un ministru bun", a sustinut Pacuraru. Decizia va fi luata insa abia luni dimineata, dupa ce Tariceanu se va consulta cu liderii de la conducerea PNL.

Liberalii inca se mai aduna in jurul lui Stolojan

Ieri s-au mai infiintat doua grupuri de initiativa pentru sustinerea platformei liberale initiata de Theodor Stolojan, la nivelul sectorului 5 si in judetul Alba. in Bucuresti, simpatizantii lui Stolojan din sectorul 5, in frunte cu deputatul Claudius Zaharia s-au declarat pregatiti sa se "coaguleze" in jurul unui puternic pol de dreapta, menit sa relanseze PNL.

Aceeasi pornire au resimtit-o si cinci liberali din Alba care au pus bazele grupului de initiativa din judet, printre ei aflandu-se si primarul unei comune din Alba, Lucian Andreica. "Nu putem ramane indiferenti la prabusirea rolului PNL in viata politica si degradarea imaginii sale in perceptia publica", s-au razvratit liberalii din grupul de initiativa constituit la nivelul judetului. Atat ca nesupunerea celor cinci risca sa ii duca pe farasul excluderii din PNL, ei fiind considerati incompatibili cu statutul de membru al formatiunii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.