Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, la Galati, ca Alianta este in putrefactie, iar Traian Basescu sta la Cotroceni intre "indeletniciri voluptoase si indeletniciri mai lichide". "Daca il scoti pe Basescu din PD, si il vom scoate, ramane un partid de mormoloci.

Parca-l vad pe Traian Basescu undeva, la Cotroceni, intre indeletniciri mai voluptoase si indeletniciri mai lichide, dar avand un singur plan in cap: cum sa acapareze intreaga putere prin distrugerea PSD", le-a spus Geoana colegilor sai de la PSD Galati. Basescu este tinta predilecta a discursului prin intermediul caruia Geoana isi face campanie in interiorul PSD pentru inca un mandat de lider al acestui partid. Pana la Galati, Geoana a apelat la alt registru metaforic pentru a vorbi despre adversarii politici. In urma cu o saptamana, Geoana i-a avertizat pe colegii sai de la TSD ca seful statului, dupa ce il "va inghiti hraparet pe Calinut, se va indrepta spre PSD".

Egocentrism exacerbat social-democrat

Si Alianta este tinta a atacurilor lui Geoana in cadrul aceluiasi discurs, despre PNL si PD cele mai vehemente dintre epitete fiind pana acum cele referitoare la izgonirea de la putere "a nenorocitilor portocalii". Ieri insa, Geoana a spus ca "Guvernul Tariceanu este minoritar si isi da duhul. Cheia scenei politice romanesti se afla la PSD, pentru ca avem cel mai numeros grup parlamentar si cei mai multi consilieri locali", a afirmat Mircea Geoana, precizand ca social-democratii vor fi pregatiti sa preia conducerea tarii, mai ales ca situatia Aliantei, spune el, ridica semne de intrebare.

"Ministrul Flutur si-a rupt aripioarele si va raspandi gripa aviara prin intermediul platformei liberale (...). Alianta este in putrefactie, cu doua partide nationale liberale si un partid democrat fara cap", mai spune Geoana.

Batalie mare

Inflatie de candidati la Congresul PSD din 10 decembrie. Daca pana nu demult jocurile in partid pareau facute pentru a mai oferi inca un mandat actualei conduceri, apropierea Congresului aprinde orgolii si trezeste ambitii de preamarire. Impotriva lui Mircea Geoana si-au anuntat candidatura trei pesedisti, iar lista ramane deschisa...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.