Senatorul PSD Ion Iliescu este foarte vigilent si atent la toate miscarile pe care partidul le face in acest moment. Acesta critica tot ceea ce se intampla acum in PNL si nu este foarte increzator in Platforma liberala a lui Stolojan. El este de parere ca toti cei care s-au alaturat lui Stolojan o sa paraseasca partidul mai devreme sau mai tarziu, iar PSD din pacate nu are puterea sa profite de ce se intampla acum in tabara adeversa. "Este o ruptura clara. Cei care si-au afirmat alte idei politice vor pleca din PNL, mai devreme sau mai tarziu, probabil pentru a-si infiinta o alta formatiune", a declarat Iliescu.

Ca si ceilalti membri ai partidului, senatorul asteapta cu mare nerabdare Congresul Extraordinar si spera ca in urma acestuia PSD sa aiba mult mai multa putere pe scena politica. Unitatea partidului si noua fata pe care PSD o va avea dupa Congres sunt principalele arme cu care se va iesi pe campul de lupta. Fostul presedinte al Romaniei refuza sa spuna pe cine va sustine la Congresul din 10 decembrie si ii transmite actualului lider PSD Mircea Geoana sa mai acumuleze ceva experienta... "Sa mai invete! Este inca tanar si mai are multa experienta de acumulat. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il invete este ca atunci cand va ajunge sus sa nu isi piarda mintea", a spus Iliescu.

Referitor la tensiunea creata in PNL, Iliescu este suspicios si are o idee noua: posibila reintoarcere a lui Theodor Stolojan in partid ar putea fi un scenariu pus la cale impreuna cu presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Dupa doua campanii electorale dure, fostul lider PSD a refuzat sa participe la batalia pentru conducerea partidului. Chiar si asa va acorda tot sprijinul noii echipe care va fi instalata in fruntea PSD, dupa congresul extraordinar al partidului, programat pe 10 decembrie. Deoarece Iliescu este foarte ancorat in realitate, nu a scapat din vizor nici alegerile care au avut parte la sefia TSD si s-a aratat nemultumit de deputatul doljean Claudiu Manda, care dupa parerea sa a facut un gest nepoliticos la sfarsitul concursului: "Nu mi-a placut de Manda pentru ca la final si-a aratat aprecierea fata de Banicioiu intr-un mod nepoliticos..."

Astfel, Iliescu este atent si are ceva de spus la ce se intampla in acest moment pe toata scena politica a Romaniei. Si-a asumat intr-un fel un rol de observator si de moralist fata de colegii sai din partid, si asta doar ca sa le vina in ajutor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.