Parlamentul a validat ieri lista de senatori si deputati care, incepind cu 1 ianuarie 2007, devin europarlamentari, pina la alegerile pentru Parlamentul European, din 13 mai anul viitor

Surprinzator, la PSD au fost desemnati toti euroobservatorii in functie, desi cel putin jumatate dintre ei anuntasera ca vor sa renunte la prezenta in Parlamentul European, argumentind ca nu este sigur ca ar putea cistiga pe 13 mai si ca ar avea de pierdut din punct de vedere electoral in plan intern.

Noii "europeni"

La PNL, senatorul Gheorghe Vergil Serbu l-a inlocuit ieri pe euroobservatorul Nicolae Vlad Popa. Surse din PNL sustin ca nu atit aderarea la platforma Stolojan a contat in decizia de inlocuire a lui Popa, cit declaratiile sale de saptamina trecuta, acesta fiind primul care a lansat ideea colaborarii cu PSD la o eventuala motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu.

Si PRM a facut o modificare, locul demisio-narului Vlad Hogea, trecut la PNG, fiind luat de Daniela Buruiana-Aprodu. Deputata PRM-ista este insa si secretar al Comisiei de control al SIE si urmeaza sa fie retrasa de aici. Surse din PRM sustin ca Buruiana nu mai putea sa activeze in aceasta comisie, pentru ca nu avea certificat de securitate ORNISS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.