Dupa ce Parlamentul a votat ieri marirea sumelor alocate pentru salariile cadrelor didactice, PSD ar putea vota bugetul pe 2007, propus de guvernul Tariceanu. Ar fi o premiera politica

Surpriza in Parlament. Profesorii au obtinut ieri cistig de cauza si l-au determinat pe ministrul Hardau sa accepte marirea in buget a sumelor alocate salariilor. Ministrul Educatiei a anuntat ca sacrifica 420 de milioane RON de la investitii, trecind aceasta suma la capitolul salarii.

Anuntul privind acceptarea amendamentului referitor la marirea salariilor a ridicat sala in picioare. Deputatul PRM Olguta Vasilescu a declarat prompt ca isi va retrage toate amendamentele la buget privind Educatia, iar deputatul PSD Anghel Stanciu a apreciat ca prin acceptarea acestui amendament "s-a facut un pas inainte pentru ca la rectificarea bugetara sa se acorde cei 6% din PIB pentru invatamint".

Nu a mai intervenit nimeni, asa cum au facut-o marti unii parlamentari PD, care sa spuna ca dislocarea unor fonduri de la capitolul investitii va intirzia programele de reabilitare a localurilor de scoala care au nevoie de reparatii etc. In final, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a precizat ca acest amendament va fi discutat si aprobat de Parlament la dezbaterea anexelor proiectului de buget.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.