Premierul se va ocupa personal de organizarea manifestarilor legate de sarbatorirea aderarii la UE. Acestea ar urma sa tina din Ajunul Craciunului pina in prima zi a lui 2007.

Pina sa plece la Paris, unde urmeaza sa fie operat la genunchi, premierul Calin Popescu Tariceanu a decis ieri sa puna piciorul in prag si sa preia conducerea comitetului care se ocupa de organizarea manifestarilor ce vor marca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. "O sa plec sa ma operez si, cind ma intorc, iau conducerea comitetului care este condus de Radu Stroe. Sint complet dezamagit de modul in care a functionat acest comitet pina acum", le-a spus premierul, citat de MEDIAFAX, ministrilor prezenti la sedinta Executivului.

Aderarea, celebrata in provincie

Tariceanu a decis ca manifestarile legate de aderarea Romaniei la UE sa fie organizate de un grup tehnic format din personalitati publice si oameni de cultura, coordonat de SGG (Secretariatul General al Guvernului). Tariceanu a precizat ca a luat aceasta decizie deoarece pina in prezent "s-a facut prea putin" pentru organizarea unui eveniment. "Momentul aderarii trebuie marcat in intreaga tara. Este un moment la care trebuie sa fie antrenati romanii din toate regiunile. Pina acum s-a facut destul de putin. Cel mai important eveniment istoric pe care Romania il inregistreaza dupa Marea Unire din 1918, revenirea in Europa, trebuie sa fie marcat corect si cu amploarea necesara", considera premierul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.