Democratii, conservatorii si membrii Partidului Romania Mare si-au ales candidatii pentru functiile de europarlamentari pentru perioada 1 ianuarie 2007 si pana la organizarea viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European.

Listele cu senatorii si deputatii desemnati pentru functia de europarlamentari au fost prezentate ieri in sedinta Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si senatului.

Grupul parlamentar al PD i-a desemnat pentru functia de europarlamentari pe actualii euobservatori democrati. Deputatul PD, Monica Ridzi, a spus ca decizia privind candidaturile pentru europarlamentari a fost luata in urma cu doua saptamani, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent al PD.

Democrata a precizat ca membrii conducerii PD au decis sa nu ii inlocuiasca pe actualii eurobservatori ci sa ii pastreze pana la alegerile pentru Parlamentul European. Astfel, PD va fi reprezentat in Parlamentul European de senatorii Maria Petre si Radu Tarle si deputatii Roberta Alma Anastase, Marian Jean Marinescu si Monica Maria Iacob Ridzi.

Din partea grupului PC au fost desemnati deputatul Stefan Glavan si senatorul Silvia Ciornei.

Partidul Romania Mare a trebuit sa gaseasca inlocuitori pentru cei care au parasit partidul.

Deputatul PRM, Daniela Buruiana, a precizat ca lista de candidati a fost stabilita in interiorul partidului si a fost completata cu doi europarlamentari.

Astfel din partea grupului PRM candidatii pentru functia de europarlamentar sunt senatorii Eugen Mihaiescu, Viorica Moisiuc si deputatii Petre Popeanga, Daniela Buruiana Aprodu si Cristian Stanescu.

In sedinta de miercuri Birourile Permanente reunite vor valida listele prezentate de grupurile parlamentare ale PD, PC si PRM.

Presedintele Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, le-a cerut presedintilor senatului si Camerei Deputatilor sa urgenteze procesul de nominalizare a candidatilor pentru functia de europarlamentar si sa ii fie comunicate cat mai repede numele si datele de contact ale europarlamentarilor care vor reprezenta Romania la lucrarile PE.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.