Fostul presedinte al PD, Petre Roman, a declarat, duminica, intr-o emisiune televizata, ca dosarul privind creditele neperformante ale Bancorex s-a aflat, integral, la Traian Basescu, iar acesta a fost interesat inclusiv de operatiunile legate de flot, derulate prin aceasta banca.

"Radu Vasile, care devenise prim-ministru, a spus: "Ati fi de acord sa se ocupe de PSAL 1 si 2 Traian Basescu?". Eu am vorbit cu Traian Basescu atunci si i-am spus "Bai, Traiane, asta e o treaba foarte serioasa. Te inhami la chestia asta? Pentru ca e important". Zice: m-as inhama, cu o conditie - in legatura cu Bancorex sa mi se dea dosarul complet", a relatat Petre Roman cele petrecute in 1998, cand premier era taranistul Radu Vasile.

Roman a sustinut ca Basescu era interesat si de operatiunile bancare derulate prin Bancorex, operatiuni legate de flot, pentru ca "vroia sa se apere" de acuzatii. Intrebat daca dosarul Bancorex s-ar mai putea afla la Basescu, fostul lider al PD a dat un raspuns evaziv: "Putem sa-l rugam. Poate il are, poate nu-l are".
seful statului, "legat de Securitate"

Petre Roman a reluat, duminica, si afirmatia potrivit careia Basescu ar fi marturisit, intr-o discutie cu colegii si din conducerea PD, ca "are o problema" legata de relatia sa cu Securitatea, in perioada in care era reprezentantul Navrom la Anvers. Roman a precizat ca el, personal, nu a asistat la acea discutie, dar este convins de autenticitatea ei. "Un domn, pe numele lui Traian Basescu, atunci, la vremea respectiva, a spus Domnilor, eu am o problema. Pe cand lucram la Anvers, trebuia sa fac rapoarte la Securitate. In misiunea mea eram legat de structurile de Securitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.