Razboiul declaratiilor a continuat si ieri in PSD, presedintele partidului Adrian Nastase fiind atacat pe toate fronturile de senatorul PSD, Antonie Iorgovan, de tanarul Victor Ponta si de ex-parlamentarul Trita Fanita. Cel mai dur meci s-a consumat insa intre Iorgovan si seful sau pe linie de partid, primul plecand in prima faza de la dorinta de a-l avea contracandidat pe Nastase in orice post va dori acesta din urma sa mearga, si terminand cu replici taioase de genul "pana si postul de portar este prea mult pentru Nastase".

Declaratiile lui Iorgovan la adresa lui Nastase au cunoscut insa o evolutie spectaculoasa. Inca de dimineata, senatorul PSD l-a avertizat pe presedintele PSD ca il va avea contracandidat la orice functie la care acesta va candida. "Ii dau doua vesti lui Adrian Nastase: una - nu voi pleca din partid, iar a doua - la care functie va candida Nastase, in partid, la aia voi candida si eu", a declarat Iorgovan. El a sustinut ca tinteste mai putin functia de presedinte al PSD, care i-a fost rezervata lui Ion Iliescu, sustinand ca in rest, "unde candideaza Nastase, hop si eu!". Iorgovan a explicat ca a luat aceasta decizie ca urmare a declaratiilor facute de Nastase la adresa sa.

"A spus ca eu sunt in Parlament din mila lui si eu vreau sa vad daca pozitia domniei sale, de a ne pune la punct pe cativa si de a ne face talibani, este agreata in partid. Si vreau sa vad ce mai caut in acest partid", a punctat Iorgovan. El a evitat sa spuna clar daca mai considera necesar ca Adrian Nastase sa mai fie in partid, mentionand ca aceasta decizie trebuie luata de Congres. "Nu stiu de ce trebuie sa vedem un lucru in afara firescului. Un partid, daca se respecta, trebuie sa fie incantat de faptul ca exista personalitati, cu puncte de vedere diferite", a conchis Iorgovan.

Tavaleala politica

Replica lui Nastase nu s-a lasat prea mult asteptata, acesta sustinand ca "nu suporta mitocania si obraznicia" senatorului PSD. "Asta probabil ca trebuia s-o spun mai demult. Sunt lucruri pe care trebuia sa le spun mai cu forta", a completat liderul PSD. Referindu-se la intentia lui Iorgovan de a candida la orice functie la care va aspira si Nastase, presedintele partidului a spus ca "sunt oameni care nu au inteles nimic din ceea ce s-a intamplat". "N-au inteles nimic din ultimii 15 ani. Oamenii asteapta altceva". Afland comentariile facute de seful sau, Iorgovan nu s-a lasat mai prejos si a plusat. "Pana si postul de portar al PSD e mult pentru Adrian Nastase", a declarat pentru un post de televiziune senatorul. Enervat peste masura, presedintele partidului a sustinut ca "Iorgovan are, de ceva vreme, probleme cu neuronii".

Ponta musca inca o data

In paralel, presedintele TSD, Victor Ponta, a sustinut ca Nastase nu trebuie sa-i mai indemne pe alti pesedisti sa candideze pentru alte functii, mai putin cea ravnita de el, aceea de presedinte executiv. Intrebat cum comenteaza dorinta lui Iorgovan de a-l avea contracandidat pe Nastase oriunde se duce acesta din urma, Ponta a spus sec: "Trebuie sa existe mai multi candidati". Referindu-se si la intentia lui Sorin Oprescu de a deveni presedinte executiv, Ponta a lansat un atac dur la adresa actualului sau sef. "Daca domnul Nastase se simte incoltit, cred ca trebuie sa participe la competitie, daca vrea sa aiba o functie, nu sa-i indemne pe altii sa candideze la alte functii. Ca de exemplu il indemna pe domnul Rus, ca nu cumva sa candideze Rus la presedinte executiv. Ori lucrul asta nu e in regula. Nu cred ca acum incepem sa ne gonim contracandidatii", a spus Ponta. In opinia sa, in PSD trebuie sa se stabileasca un termen pana la care sa se depuna candidaturile pentru functia de presedinte executiv al partidului. In replica, Nastase a apreciat ca Victor Ponta "trebuie sa-si vada de treaba lui".

Nici Trita Fanita - semnatarul unei scrisori deschise in care Nastase este pus la zid - nu a scapat de replicile taioase ale presedintelui PSD. Liderul principalului partid de Opozitie a sustinut ca scrisoarea lui Trita este "normala" deoarece, a spus el, fostul senator plateste in regim de publicitate astfel de epistole pentru a aparea in diferite cotidiane. El a adaugat ca Trita Fanita are probabil si o problema din cauza faptului ca nu a mai fost pus pe listele parlamentare ale PSD in judetul Buzau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.