Gheorghe Flutur nu prea mai crede intr-un compromis cu actuala conducere a PNL. In interviul acordat ieri „Cotidianului“, ministrul Agriculturii spune insa ca nu-si va da demisia din Guvern, desi se asteapta sa fie demis.

Miine va intilniti cu liderii platformei. Ce mesaj veti avea?

In primul rind, platforma aceasta e un inceput de discutie. Noi dorim sa o imbunatatim, pentru ca sint acolo niste idei bune, in sensul ca se face un diagnostic corect, din punctul meu de vedere si al celor care am semnat deschiderea acestui parteneriat. Apoi, sigur ca noi dorim sa extindem aceasta dezbatere la nivelul tarii. Asta ar fi problema cu care merg. Mai mult de atit, nu am nici un alt plan.

Veti face grupuri si la nivelul judetelor?

Sint, am inteles, facute si de cei din platforma, dar noi dorim o dezbatere la baza Partidului National Liberal, pentru ca am vazut ca a fost intrerupta aceasta dezbatere. Nu mi se pare corect cind discuti de soarta PNL cu doi presedinti inauntru, cu doi presedinti in afara. Nu mi se pare corect sa inchidem acest subiect, ci mi se pare corect sa-l discutam; eu, ca simplu membru al PNL-ului, voi propune acest lucru la masa discutiilor.

Care ar putea fi finalitatea acestei discutii, a acestui dialog pe platforma?

Cred ca trebuie mai intii sa se consume discutia cu Theodor Stolojan si cu cei din platforma. Cel mai bine pentru PNL este sa gasim o solutie ca domnul Stolojan sa se intoarca in PNL, sa gasim o solutie inteleapta si pentru toata echipa sanctionata pentru delict de opinie. Asa cum stau lucrurile astazi si mie mi se pare aproape imposibil, pentru ca s-au inchis toate caile de dialog. Noi dorim sa avem aceasta discutie si vom vedea miine seara cu ce hotarire iesim mai departe.

Veti demisiona din Guvern?

Nu. Am vazut ca asta se cere insistent din partea premierului. Vreau sa punctez aici ca n-am avut o problema cu premierul Tariceanu, ci cu presedintele Tariceanu, ca e o diferenta de pareri in domeniul politic, in casa noastra PNL. Dar daca se doreste, este atributul Domniei sale sa faca demersurile pentru schimbarea mea din functie, pentru demiterea mea sau pentru revocarea din functia ministrului Flutur. Eu nu am de ce sa-mi dau demisia, pentru ca sint un om responsabil si am un mandat pe integrare extrem de important.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.