Presedintele Traian Basescu a ramas fara doi dintre consilierii sai personali- Klaus W. Grewlich si David Broucher.

Cel dintai era ambasador cu insarcinari speciale al Republicii Federale Germania, specializat in afaceri guvernamentale, organizatii internationale, afaceri si activitati universitare. Fost diplomat, David Broucher, era consilierul britanic al presedintelui pentru afaceri europene.

David Broucher s-a ocupat de afaceri ale UE si a fost strans implicat in extinderile anterioare ale UE, mergand pana la aderarea Greciei, Portugaliei si Spaniei. De asemenea David Broucher a fost ambasadorul britanic la Praga in timpul perioadei cheie a pregatirilor Republicii Cehe, 1997- 2001, pentru aderarea la UE. Cei doi si-au incheiat mandatul la Palatul Cotroceni, Traian Basescu ramanand in prezent cu ceilalti doi consilieri personali, Rupert Llewellyn Vining si Hughes de Chavagnac. Timp de 14 ani, pana in 2004, Rupert Llewellyn Vining a fost procuror in cadrul Serviciului de Procuratura al Coroanei, Regatul Unit.

Ulterior, a fost numit expert rezident pentru Consiliul Europei, in domeniul coruptiei si crimei organizate la Tbilisi, in Georgia, din 2005 devenind consilierul personal al lui Traian Basescu. Hughes de Chavagnac este consilier pe probleme de integrare europeana. Inainte de a-i da sfaturi lui Traian Basescu Hughes de Chavagnac a fost consilier la Directia pentru strategie, coordonare si analiza din cadrul Comisiei Europene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.