Doar sefii de organizatii vor putea sa spere ca vor ajunge vicepresedinti la centru in noua echipa de conducere a social-democratilor, care se va alege la Congresul extraordinar din 10 decembrie.
Cel putin aceasta pare a fi intentia conducerii PSD, care a decis, de principiu, la ultima sedinta a BPN ca la functiile de vicepresedinte, pe regiuni, au voie sa-si depuna candidaturile doar presedintii de organizatii.

Chiar daca fostul lider al PSD Ion Iliescu a incercat sa explice ca o asemenea prevedere nu este chiar corecta, majoritatea celor prezenti au adus argumente impotriva. Daca se va merge pe aceasta varianta, multe figuri proeminente ale PSD nu vor mai avea posibilitatea de a-si depune candidatura. Ar putea insa sa se inscrie in competitia pentru ocuparea celor cinci locuri de vicepresedinti pe domenii de activitate. Dar si aici, conform unor surse, Mircea Geoana a lasat sa se inteleaga pe cine ar prefera. Se mai vrea eliminarea cumulului de functii prin noul statut.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.