Reprimirea deputatului Ioan Ghise in PNL, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, nu risca sa creeze un precedent, a sustinut purtatorul de cuvant liberal, senatorul Varujan Vosganian. Acesta a declarat ca parlamentarul a fost singurul care a contestat decizia de excludere din PNL, dar ca succesul sau nu implica rediscutarea celorlalte sanctiuni acordate de liberali pentru cei gasiti vinovati de colaborare cu Securitatea.
"A existat posibilitatea statutara de a discuta cazul Ghise sau cazul oricarei persoane excluse, intr-un termen de 10 zile. Dintre toate persoanele excluse, singurul care a facut o astfel de solicitare a fost domnul Ioan Ghise, iar Curtea de Onoare si Arbitraj a luat in discutie cazul domniei sale", a sustinut Vosganian. El a explicat ca "argumentele de natura procedurala" au fost cele care au dus la schimbarea deciziei PNL in cazul deputatului Ghise, si nu conceptul pe baza caruia a fost luata sanctiunea, fapt ce exclude posibilitatea ca toate sanctiunile ce au pornit de la dovezile de colaborare cu Securitatea sa fie rediscutate.

Odata primit inapoi in partid, Ioan Ghise risca sa fie exclus din nou, de data aceasta din cauza adeziunii sale la platforma de unificare liberala, initiata de fostul lider PNL, Theodor Stolojan.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.