Dupa ce au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura impotriva activitatii Cabinetului Tariceanu, care nu a reactionat la tendintele autonomiste ale UDMR, ieri, social-democratii au spus ca vor mai depune o noua motiune, de data aceasta simpla.
PSD este nemultumit de situatia justitiei, iar motiunea simpla va avea ca tema acest subiect, iar prin intermediul sau se va cere demiterea ministrului justitiei, Monica Macovei. "Noi credem ca s-a umplut paharul. Daca la inceputul mandatului puteam fi banuiti ca facem declaratii politicianiste, credem ca s-au strans destule lucruri care sa justifice demiterea doamnei Macovei", a declarat senatorul PSD Serban Nicolae.

Principala nemultumire a social-democratilor este legata de faptul ca ministrul Monica Macovei a intarziat cu doi ani de zile adoptarea unui nou Cod Penal. De asemenea, PSD este nemultumit si de "modificarile repetate si incoerente" ale Codului de procedura penala, precum si de "comportamentul incorect in ceea ce priveste cazuri sensibile, precum Omar Hayssam, Mohammad Munaf sau Gregorian Bivolaru". Senatorul PSD a criticat si avizul dat recent de ministrul justitiei, Monica Macovei, pentru gratierea unor traficanti de droguri. PSD nu a initiat pana acum negocieri cu celelalte grupuri parlamentare in vederea sustinerii motiunii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.