Presedintele Traian Basescu a trimis, la 10 noiembrie, presedintilor celor doua Camere ale parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, o scrisoare in care le aduce la cunostinta ca doreste ca, la 18 decembrie, sa se adreseze legislativului.
Potrivit acestei scrisori, Basescu doreste sa prezinte un mesaj "in vederea prezentarii concluziilor raportului final, intocmit de comisia prezidentiala, pentru analiza dictaturii comuniste". Scrisoarea sefului statului a ajuns abia ieri la parlament.

Reprezentanti ai societatii civile i-au cerut presedintelui, la inceputul anului, sa condamne comunismul din Romania, seful statului aratandu-se dispus sa faca acest gest, insa doar pe baza unui studiu stiintific, elaborat de o comisie special creata, care sa ii justifice demersul. Basescu a explicat ca, desi sunt cunoscute crimele comunismului, rezultate din interzicerea avorturilor si munca fortata prestata de detinutii politici pe santierele din tara, trebuie aflate cu exactitate persoanele si institutiile care au fost responsabile de aceste crime. El a precizat ca tot acest demers presupune o cercetare stiintifica in arhivele PCR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.