Dupa o scurta perioada de "liniste aparenta", social-democratii reiau "tema" motiunilor de cenzura indreptate impotriva actualei guvernari. In acest sens, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca social-democratii vor depune, pana la sfarsitul anului, o motiune de cenzura impotriva guvernului Tariceanu.

"Este o decizie de principiu, care urmeaza sa fie validata formal de Biroul Permanent National (BPN) al partidului. Aceasta motiune este un corolar al demersurilor noastre - printre care se numara si o sesizare a Curtii Constitutionale - indreptate impotriva intentiilor unuia dintre partidele de la guvernare (UDMR - n.r.) de a promova autonomia teritoriala pe criterii etnice", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, senatorul PSD, potrivit A.M. Press.

Potrivit social-democratului, problema Statutului minoritatilor nationale este una care, "din pacate", are toate sansele de a nu fi solutionata pana la 1 ianuarie 2007, "asa cum ar fi fost util si necesar". El a mai spus ca guvernul nu a facut nimic din ceea ce ar fi trebuit sa faca pentru a gestiona eficient chestiunea minoritatilor: nu a reusit sa incurajeze adoptarea in Camera Deputatilor a unei legi a Statutului minoritatilor "in conformitate cu normele europene" si nu a avut nicio reactie fata atitudinea unora dintre liderii UDMR - "partid aflat la guvernare" - de a promova autonomia pe criterii etnice.

Intrebat daca pesedistii vor negocia si cu PRM pentru sustinerea motiunii - in conditiile in care liderul acestei formatiuni politice, Corneliu Vadim Tudor a aratat disponibilitatea PRM de a sustine o motiune de cenzura "daca se va negocia cu noi" - Cristian Diaconescu a dat un raspuns diplomatic: "Nu excludem nici un fel de dialog privind sustinerea motiunii, dar nu avem un partid anume cu care ne-am gandit sa negociem. Oricum, PSD are un numar suficient de parlamentari pentru a depune si singur motiunea".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.