Partidul Democrat a primit, joi seara, statutul de membru asociat al Partidului Popular European. Potrivit unui comunicat al PD, 68 de membri ai Biroului Politic al PPE au votat in favoarea acestei decizii, iar unul reprezentand PNTCD-ul - s-a abtinut.

Dupa aceasta decizie, presedintele PD, Emil Boc, aflat la Bruxelles, a declarat ca votul dat este un succes atat al PD, cat si al Romaniei, pentru ca Romania va fi de la 1 ianuarie 2007 parte la cel mai important partid politic al Europei si va participa la luarea deciziilor politice care vor transa destinul Europei si Romaniei. "Votul reprezinta si o recunoastere a performantelor politice interne ale PD in actul de guvernare si in procesul de integrare. Dupa 1 ianuarie 2007, potrivit regulilor PPE, PD va deveni partid cu drepturi depline in PPE", a mai mentionat Boc.

Presedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, la randul sau, ca este convins ca democratii lui Boc vor fi victoriosi in alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfasura in mai 2007. PPE are deja cel mai numeros grup din Parlamentul European, care cuprinde 264 de membri. Zece sefi de guvern, din state ale UE, fac parte din formatiuni afiliate la popularii europeni. Din cei 25 de comisari europeni, noua sunt membri ai PPE. PD a solicitat aderarea la PPE inca din iunie 2005 si a primit statutul de membru observator in luna septembrie a aceluiasi an.Liderul democrat a refuzat, joi seara, sa comenteze abtinerea PNtCD la votul din Biroul Politic al PPE, declarand ca lasa in seama altora sa judece acest vot.

Udrea va gestiona relatiile externe ale PD
Din delegatia PD care s-a deplasat, in acest sfarsit de saptamana, la Bruxelles, la sedinta Biroului Politic al PPE, au facut parte Emil Boc, Vasile Blaga, Sorin Frunzaverde, Anca Boagiu si Elena Udrea. Aceasta din urma nu are nicio responsabilitate in PD, dar, cu toate acestea, si-a intrerupt sejurul la Paris, alaturi de sotul ei, "domnul Cocos", pentru a se alatura echipei de lideri ai PD. Udrea se pregateste insa, in acest fel, sa preia functia de secretar executiv al PD.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.