In mai putin de o luna va avea loc Congresul PSD, in cadrul caruia - spun surse din anturajul sau - Adrian Nastase nu va candida pentru nici o functie de conducere.

Adrian Nastase s-a hotarit: nu va candida la Congresul din 10 decembrie. Informatia ne-a fost confirmata de mai multe persoane aflate in anturajul sau si vine dupa ce mai multi lideri ai PSD i-au transmis lui Nastase, pe diferite cai, ca nu mai este dorit. Ion Iliescu a fost destul de categoric, joi seara, la Iasi: "Nastase nu are sanse sa preia presedintia PSD". Parafa lui Iliescu este esentiala. O spune sociologul de casa al PSD, Alin Teodorescu: "Sansele lui Adrian Nastase tin foarte mult de aprecierile unora dintre membrii de baza. Mai clar, depinde foarte mult de ce spune dl Iliescu".

Fostul cancelar al guvernului PSD spune ca astazi Nastase este cotat cu 18% la capitolul incredere, un scor foarte slab dupa incredibilul indice de 60% inregistrat in 2003. Nastase a stat si mai slab decit atit, in luna martie el avind doar 13%. "Nu e nici o legatura intre sansele pe care i le acorda un electorat si cele pe care i le dau delegatii la congres", sustine, pe de alta parte, Alin Teodorescu. Declaratiile mai multor lideri importanti ai PSD vin sa-l contrazica pe sociolog.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.