Un grup de 36 de liberali 11 senatori, 20 de deputati , trei presedinti de filiale judetene si doi primari a facut public, ieri, un apel pentru unitatea PNL, in care sustine ca "liberalul cu cea mai mare credibilitate publica", Theodor Stolojan, sa fie reintegrat in partid. Stolojan a raspuns imediat, aratand ca nu se poate intoarce, atata vreme cat la conducerea formatiunii se afla premierul Calin Popescu Tariceanu. Liderul grupului PNL din Camera, Crin Antonescu, a anuntat ca va demisiona din functie, daca mai mult de jumatate din subalternii sai vor cere negocieri cu fostul presedinte al partidului.

Refacerea echipei puternice care a adus PNL la guvernare prin recuperarea lui Theodor Stolojan, stoparea excluderilor si reorganizarea partidului in structuri mai eficiente sunt punctele sustinute de semnatarii apelului, in frunte cu ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur. Acestia sustin ca PNL are nevoie de relansare atat in cadrul Aliantei D.A., cat si pe scena politica romaneasca. "Consideram ca lupta politica sterila este o risipa imensa de energie, care ne poate face sa pierdem masiv din increderea electoratului. Am uitat ca avem obiective comune. Am uitat ca suntem o echipa si ca trebuie sa actionam ca un tot unitar. Forta PNL, data de-a lungul timpului de individualitatile membrilor sai, a fost deturnata acum intr-o confruntare de orgolii extrem de distructiva", se precizeaza in apelul amintit.

Cei care au aderat la initiativa coordonata de viceliderul deputatilor PNL, Gabriel Sandu, mai solicita abandonarea practicii excluderilor si recuperarea celor dati afara "pe considerente care tin de libertatea de expresie". In tabelul anexat scrisorii apar, printre altele, numele senatorilor Ionut Popescu, Adrian Cioroianu, Nicolae Vlad Popa, al deputatilor Petre Ungureanu, Cornel Stirbet, Gabriel Sandu, Dragos Ujeniuc, al liderilor de filiale liberale judetene de la Neamt - Gheorghe Stefan "Pinalti", Suceava - Ioan Lungu, Calarasi - Raducu Filipescu si al primarilor Catalin Flutur (Botosani) si Cristian Poteras (sectorul 6, Bucuresti).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.