A fost zilele acestea la un pas de a parasi PSD. Amenintind cu infiintarea unui partid al sindicatelor, Mitrea si-a negociat cu Geoana inca un mandat de secretar general.

Miron Mitrea a amenintat ca pleaca din PSD si-si face Partidul Sindicatelor - ne-au declarat surse din partid. Asta se intimpla vineri seara, dupa sedinta Consiliului National. Mitrea aflase de dorinta lui Geoana de a avea un alt secretar general. Favoritii sefului PSD erau Vasile Dincu si Victor Ponta. Era, de fapt, planul lui Geoana, prin care el urmarea sa faca alegeri pe baza de motiuni, dupa modelul celor de la PD. Mitrea a reusit insa sa-l determine sa renunte la idee. "Am vorbit cu toti. Si cu Geoana, si cu Rus. Vor fi alegeri pentru fiecare functie de conducere", ne-a declarat, ieri, Miron Mitrea. Acelasi lucru ni l-a confirmat si Viorel Hrebenciuc. "Pot sa asigur ca vor fi alegeri pentru fiecare functie. Nu pentru o echipa propusa de candidatul la presedintie", ne-a spus Hrebenciuc.

Impacarea

Luni seara si ieri dimineata au avut loc doua discutii lamuritoare intre Mitrea si Geoana, adica partile aflate in litigiu. "Miron Mitrea a primit asigurari ca nu are contracandidat pentru functia de secretar general", ne-au declarat surse pesediste. Solutia alegerilor pe baza de motiuni a picat, asadar, Miron Mitrea avind cistig de cauza. Nu este pentru prima data cind Mitrea ameninta cu "proiectul sau politic". Intr-un recent interviu dintr-un ziar central, Mitrea a vorbit despre faptul ca in Romania este nevoie de un partid socialist adevarat, construit pe temelia sindicatelor. Se stie ca Miron Mitrea, ca fost lider sindicalist, are in continuare o buna relatie cu cele mai importante organizatii sindicale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.