Bogdan Olteanu coordonator de campanie

Liberalii vor sa-i forteze pe democrati sa accepte sa candideze impreuna la alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru primavara anului viitor. Comitetul Executiv al PNL a decis, ieri, sa ceara partenerilor de la PD, la sedinta Consiliului National de Coordonare al Aliantei, un raspuns ferm in privinta modului de alcatuire a listelor electorale pentru scrutinul respectiv.

Pana atunci, conducerea PNL l-a de-semnat pe Bogdan Olteanu drept copresedinte al viitoarei echipe care va conduce campania electorala a Aliantei D.A. la alegerile pentru PE. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca si pedistii ar trebui sa-si desemneze o persoana care sa se puna de acord cu Olteanu in privinta planurilor de campanie. "Exista o hotarare la nivelul Aliantei de a participa pe liste comune. Vreau sa cred ca informatiile care au aparut, la finele saptamanii trecute, nu sunt adevarate. Nu-mi imaginez altfel decat a merge impreuna la alegerile parlamentare. Alta decizie pe care PD ar putea sa o ia ar fi un semnal foarte prost pentru electoratul Aliantei", a adaugat liderul liberal.

El a refuzat sa faca vreo referire la ponderea pe care cele doua partide o vor avea pe liste, daca acestea vor fi comune, insa liberalii sustin ca la alcatuirea tabelelor trebuie aplicat cu strictete Protocolul Aliantei. Potrivit documentului, in desemnarea candidatilor fiecarei formatiuni, rezultatele sondajului realizat la constituirea Aliantei vor cantari 25 la suta, scorul de la locale - 50 la suta si datele unei cercetari realizate la momentul redactarii listelor - 25 la suta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.