Consiliul National al PSD a decis, ieri, la Targu Mures, convocarea unui congres extraordinar pe 10 decembrie pentru modificarea statutului si alegerea conducerii centrale. Decizia a fost insa precedata, joi seara, de o intalnire dintre presedintele Mircea Geoana si liderii filialelor locale. Chiar daca intalnirea s-a desfasurat intr-un cadru prietenos, adica la masa, tensiunile au existat.

Ioan Rus a incercat, conform unor surse, sa obtina amanarea congresului extraordinar din iarna, mai ales ca se vehicula faptul ca noul statut ar duce la alegeri si la nivelul organizatiilor. Propunerea lui ca viitorul congres sa se tina in februarie-martie nu a fost insa agreata de cei mai multi dintre participanti.

Surse din PSD sustin ca s-a propus si varianta prelungirii mandatului lui Mircea Geoana. si aceasta idee a cazut insa la vot. Varianta alegerilor in decembrie a fost acceptata de Geoana, care a obtinut indirect garantia ca este sustinut de cea mai mare parte a filialelor, in conditiile in care mandatul lui expira abia in primavara anului viitor.

Pana la congresul din decembrie se vor face conferintele judetene extraordinare, care vor dezbate modificarile la statutul partidului si vor stabili delegatii la congres. Alegerile de la centru nu vor fi insa precedate de alegeri la nivelul organizatiilor judetene. La Consiliul de la Targu Mures s-au mai adoptat documente legate de programul politic al partidului.

"Traian Basescu, crocodil lacrimogen"

in discursul sau, Mircea Geoana a criticat actuala guvernare. "Ce poate fi mai umilitor pentru Romania decat sa primeasca la Bruxelles postul de sef peste xeroxuri", se intreaba liderul social-democrat. Nici Traian Basescu nu a scapat de criticile lui Geoana. "Vrem o tara care sa devina precum Belarusul? Sau vrem o tara care sa ne permita sa ne afisam ca o putere care respecta democratia si sa ne afisam in Europa ca a saptea natiune?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.