La cateva saptamani de la prezentarea platformei de unificare a fortelor de dreapta, liberalii din teritoriu s-au organizat si au constituit grupuri de initiativa la nivel de judet, ca prima etapa dintr-o "viziune" mai larga care implica si constituirea unui pol de dreapta, condus de lideri PD

Concretizarea platformei fostilor lideri PNL, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, se afla inca intr-o faza incipienta, iar sustinatorii platformei sunt membri ai PNL fara functii de conducere. Dar asta nu l-a impiedicat pe Stoica sa "priveasca" mai departe la viitorul polului de dreapta, pe care fostul presedinte PNL il vede condus de Emil Boc sau Adriean Videanu, doi dintre liderii democrati. Potrivit lui Stoica, liderii PD se potrivesc numai bine cu platforma de unificare liberala, mai ales ca formatiunea democrata "este partidul cel mai puternic in momentul de fata si are numerosi politicieni credibili".

Dar pana la o fuziune prin absorbtie cu PD - sugerata si de unele declaratii ale liderilor democrati - liberalii din teritoriu infiinteaza comitete de sustinere, unul dupa altul. Ieri, patru liberali din PNL Bihor au anuntat ca vor sa activeze "in afara partidului" si au pus bazele unui grup de initiativa pentru sustinerea platformei initiate de Theodor Stolojan. Un alt astfel de comitet, constituit in urma cu aproximativ o saptamana la Iasi, isi oficializeaza astazi apartenenta la platforma, potrivit unui comunicat al grupului de initiativa din Iasi.

La manifestatie au anuntat ca vor participa autorii platformei politice liberale, Raluca Turcan, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mircea Iustian, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru, fiind asteptati delegati de la toate judetele din nordul Moldovei. Lansarea de la Iasi vine la doar doua zile de la excluderea din PNL a initiatorului acestui comitet, Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al. I. Cuza". "Le dau celor de la conducerea PNL bilet de voie pentru a se retrage onorabil. Daca nu, eu sunt pe post de buldozer - intru si rad tot", a sustinut Oprea, considerand sanctiunea primita drept "o noua proba de nesabuinta" a liberalilor din Iasi, condusi de deputatul Relu Fenechiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.