Apropierea momentului integrarii a incins dezbaterile in interiorul partidelor legate de strategia lor politica postaderare. Daca PSD si, tacit, PD se vad mai degraba intr-un an electoral, PNL tine in primul rind sa-si conserve "brandul".

Pesedistii sint aproape convinsi ca anul viitor vor fi organizate alegeri anticipate. "Eu spun ca in proportie de 80-90% vor fi anticipate", sustine Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvint al PSD. In aceste conditii, principala strategie a partidului condus de Mircea Geoana tine de pregatirea activistilor partidului pentru batalia electorala. La partid, in sediile din toata tara, au loc deja sedinte de pregatire a directorilor de campanie electorala. Acestea se vor intensifica incepind cu luna ianuarie.

Stinga mult

La sfirsitul acestui an, dar mai ales anul viitor, PSD va lansa pe piata noul program de guvernare. Promisiunile electorale vor curge girla si vor fi specifice doctrinei de stinga: dublarea pensiilor, majorarea salariului minim la nivelul cosului zilnic, programe de locuinte pentru tineret etc. Pesedistii vor insista in discursul lor public pe "perceptia tot mai clara a PSD ca partid de stinga", dupa cum sustine Diaconescu. Cit despre politica de aliante, strategia PSD e una singura: "Fara aliante!".

PD vrea sa transeze "solutia imorala"

"Din punctul de vedere al politicii externe, PD se concentreaza pe dobindirea statutului de membru cu drepturi depline in PPE si mentinerea apoi a unui nivel ridicat de implicare in activitatea politica a grupului a caror parte vom fi", ne-a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. In ceea ce priveste politica interna, democratii vor avea in vedere doua directii majore: asigurarea stabilitatii politice interne prin respectarea protocolului de guvernare cu partenerii de la PNL si asigurarea respectarii prevederilor impuse in programul de guvernare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.