Ca urmare a declaratiilor vicepremierului Marko Bela privind semnarea unui acord intre guvernele Romaniei si Ungariei pentru finantarea si sustinerea Universitatii particulare "Sapientia", ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, a precizat ca aceasta universitate trebuie mai intai acreditata, urmand ca forma de finantare sa fie stabilita ulterior.

Pe de alta parte, Miclea a respins si cererea UDMR de infiintare a unor facultati cu predare in limba maghiara in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai", sustinand ca se opune secregationismului pe criterii etnice. Uniunea condusa de Marko Bela va initia modificarea legilor referitoare la invatamant. In acest sens, Marko a declarat ca doreste ca istoria si geografia sa fie studiate in limba materna si in cadrul invatamantului superior. Pe de alta parte, vicepremierul are in vedere si un act normativ cu privire la invatamantul confesional.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.