Ieri, atat PD , cat si UDMR si PC anuntau ca doresc negocieri pe tema nominalizarii comisarului european sau, macar, sa fie informati.
Negocierile, insa, nu au avut loc, totul fiind "transat" la intalnirea Basescu - Tariceanu. Imediat dupa retragerea lui Vosganian de la postul de comisar european liderul PD, Emil Boc, a anuntat ca partidul sau are mai multi candidati potriviti pentru acest post. Boc a sugerat ca pot interveni noi negocieri in cadrul Aliantei pentru echilibrarea posturilor de demnitati publice, subliniind faptul ca nu exista nicio precizare in protocol, conform careia postul respectiv sa apartina liberalilor.
Partidul Conservator dorea sa fie macar intrebat in privinta comisarului european, considerand ca "este normal ca intr-o coalitie fiecare parte sa fie intrebata in privinta nominalizarii comisarului european", potrivit spuselor senatorului PC, Sabin Cutas.

El a adaugat ca partidul sau a anuntat deja ca nu are candidat pentru acest post. In ceea ce-l priveste pe Vosganian, numai aprecieri de la Cutas. Si UDMR a cerut ca viitorul comisar sa fie ales in urma consultarii partidelor aflate in coalitia guvernamentala. "Nominalizarea comisarului european nu trebuie sa tina exclusiv de PNL si PD", a declarat sambata presedintele UDMR Marko Bela, care si-a exprimat parerea de rau in legatura cu retragerea lui Varujan Vosganian.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.