Theodor Baconsky il inlocuieste de ieri pe Claudiu Saftoiu in fruntea Departamentului de politica interna de la Cotroceni.
"Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de numire a lui Theodor Baconsky in functia de consilier prezidential la Departamentul Politic", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Postul era vacant de pe 5 octombrie cand Claudiu Saftoiu a fost validat de catre Parlament ca director al Serviciului de Informatii Externe. Succesorul sau, Theodor Baconsky, s-a nascut in 1963, este casatorit si are doi copii. Intre 1997 si 2001, a fost ambasador al Romaniei la Vatican, iar in perioada 2002-2004 a fost ambasador in Portugalia. Din 2005 a devenit secretar de stat pentru Afaceri Globale in Ministerul de Externe, dar a fost eliberat din functie odata cu reducerea numarului de secretari de stat din Executiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.