Negocierile privind numirea comisarului european de catre liberali in dauna primirii de catre democrati a ravnitului minister al Apararii, i-a nemultumit pe, nu avem nici un viceprim-ministru unii lideri ai PNL.

Liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor s-a declarat, de altfel, dezamagit de renuntarea de catre partidul pe care il reprezinta la Ministerul Apararii. In replica, vicepresedintele PD, Cezar Preda, a precizat ieri ca nu intelege supararea unora dintre partenerii de Alianta pe rezultatul acestor negocieri purtate, de altfel, la varful celor doua partide.

"Premierul si-a dorit mult postul de comisar eropean. A insistat foarte mult.Ar fi facut orice pentru a obtine acest post.Atunci el a facut oferta: luati voi postul de ministru al Apararii si lasati-mi mie comisarul european", a explicat liderul liberal."Daca liberii sunt suparati sa fie suparati pe premierul Tariceanu", a opinat Preda, care a adaugat ca partidul din care face parte nu a facut altceva decat sa accepte oferta PNL.

Preda sustine ca PD avea oameni pregatiti atat pentru postul de comisar european, cat si pentru cel de ministru al Apararii.Democratul considera ca in caz contrar era normal ca persoana desemnata pentru ocuparea postului de comisar european sa apartina formatiunii sale."Noi am raspuns de integrare europeana, avand ministrul Integrarii, noi nu detinem nici presedintia Camerei nici pe cea a Senatului. Mai mult, nu avem nici macar un portofoliu de vicepremier", a precizat Preda.

Daca luam in calcul intelegerea globala din cadrul Aliantei, a intarit, vicepresedintele democrat, postul de comisar european trebuia sa revina PD. " Tariceanu ne-a oferit Apararea , pentru ca aici avea probleme deosebite si probabil ca nu avea nici resurse ca partid. Atunci, noi ne-am asumat aceasta responsabilitate", a conchis Preda.La randul sau, vicepresedintele PD Radu Berceanu a declarat ieri, in Bistrita-Nasaud, ca nu constituie un troc politic intre PD si PNL. "Nu s-a facut nici un troc. Noi am discutat despre comisarul european si domnul prim-ministru si-a dorit foarte mult sa faca nominalizarea din partea Aliantei a domnului Varujan Vosganian, de la PNL, si, in conformitate cu protocolul Aliantei, noi avem prevazut acolo un anumit echilibru intre partide", a opinat Berceanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.