Un sondaj al Data Media arata ca 80% dintre romani considera ca disputele dintre PNL si PD au daunat guvernarii.

Trei sferturi dintre respondenti sunt de parere ca principala cauza a acestor conflicte este faptul ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu "se lupta intre ei pentru a controla guvernarea, fiecare incercand sa limiteze influenta celuilalt". In ceea ce-i priveste pe principalii initiatori ai conflictelor, parerile sunt destul de impartite: Traian Basescu - 24,9%, Calin Popescu Tariceanu - 17,9%, PNL-13,9%, PD - 9,8%.

Relatiile incordate din interiorul Aliantei D.A. au facut ca o parte importanta a electoratului, 32,3%, sa aprecieze ca cele doua partide ar trebui sa-si urmeze drumul separat. Totusi, mentinerea Aliantei este considerata ca oportuna de catre 49,7% din cei intervievati. Motivele care ar trebui sa-i tina impreuna pe liberali si democrati ar fi combaterea coruptiei (37%), implementarea reformelor necesare integrarii europene (28,3%), apararea valorilor democratiei (8,8%), lupta impotriva fostilor securisti (4,9%).

Dintre cei care considera ca Alianta PNL-PD ar trebui sa continue, 44,5% ar vota cu aceasta. Daca Alianta s-ar rupe, cele doua partide ar inregistra o scadere de aproximativ 15%, deoarece PD ar intruni 20,3% din voturi, iar PNL - 15,9%. La intrebarea referitoare la partidul Aliantei care si-a respectat mai mult promisiunile facute in campania electorala, raspunsurile au fost foarte echilibrate: 24% au indicat PD-ul, iar 20% pe liberali. Alti 20% cred ca ambele partide, in aceeasi masura.

Desi Traian Basescu se bucura in continuare de cele mai multe pareri favorabile - 63,7% -, romanii cred ca acesta inca nu si-a respectat promisiunile din campania electorala. Doar 22,3% dintre ei cred ca traiesc mai bine, in timp ce 69,8% nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.