Noi tensiuni in PNL. Dupa recentele excluderi din PNL, care au dorit sa transmita un mesaj tuturor celor care ar fi dorit sa aduca noi acuzatii liderilor liberalilor, se parea ca nemultumitii din partid vor accepta aceasta situatie.

Ieri insa alti parlamentari liberali s-au declarat nemultumiti de ...Tariceanu.Senatorul liberal Paul Pacuraru a declarat, citat de A.M.Press, ca "PNL va trebui sa-si creeze un staf politic, care sa gestioneze partidul cat timp se afla la guvernare". "Una dintre marile greseli pe care le fac liderii de partide din Romania este acea de a cumula mai multe functii.

Dupa parerea mea, presedintele de partid nu trebuie sa fie si parlamentar. Nu poti face o treaba buna fiind in mai multe locuri. Din nefericire, exista un model in care sefii sunt un factotum. Se ocupa de tot, numai WC-urile nu le spala!", a adaugat Pacuraru.Este o situatie care va fi foarte greu de gestionat si vor trebui facute modificari in PNL, atat referitor la puterea pe care o are Comitetul Executiv, cat si la cea pe care o are Delegatia Permanenta, a declarat, la randul sau, deputatul liberal Gabriel Sandu.

"Dupa parerea mea, Comitetul Executiv are o putere mult prea mare. Va trebui sa regandim structura partidului. Cat timp Tariceanu este si prim-ministru si presedinte de partid, PNL are nevoie de un presedinte executiv care sa nu faca parte din Guvern si de un secretar general, a carui functie sa fie politica, cu puteri mult mai mari, care sa functioneze ca un mediator intre presedintele partidului, Guvern si Parlament", a mai spus Gabriel Sandu.

Mentionam ca, potrivit unui sondaj INSOMAR dat publicitatii ieri, jumatate dintre romani considera gresita excluderea din partid a unor membri ai PNL care au criticat activitatea liderilor PNL, in special a premierului Calin Popescu Tariceanu.Decizia de excludere a fost una buna in opinia a 18% dintre cei chestionati, in vreme ce 32% o considera nici buna, nici rea.

58% dintre cei intervievati sustin ca excluderea lui Theodor Stolojan din PNL va afecta in rau situatia viitoare a acestui partid, in timp ce 9% considera ca in bine, iar 33% - in niciun fel.

Aflat ieri la Braila, senatorul liberal Paul Pacuraru a declarat ca Partidul National Liberal are in vedere "intarirea Aliantei "Dreptate si Adevar" si nu incetarea acesteia deoarece si-a dovedit viabilitatea, iar Guvernul este cel mai bun pe care l-a avut Romania". Daca, insa, "cei trei parteneri, doi actori si un personaj, nu o vor mai vrea existenta aliantei, PNL are cel putin o solutie de avarie, prima fiind participarea la alegerile europerlamentare si locale pe liste separate", a spus Pacuraru.

Senatorul liberal a declarat ca nu se teme de participarea la alegeri fara sprijinul Partidului Democrat deoarece "PNL nu a scazut in sondaje, asa cum se vorbeste, ci se mentine la nivelul de 16-18 la suta, deci nu se poate vorbi de PNL ca un partid rau care a scazut si de un PD bun care a crescut, mai ales ca democratii au suferit un transfer de imagine de la Basescu si, chiar daca ar fi fost toti in Africa, tot ar fi crecut in sondaje".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.