PSD a sesizat, ieri, Curtea Constitutionala in legatura cu intentiile UDMR si UCM de a organiza un referendum pe tema autonomiei teritoriale, a declarat purtatorul de cuvint al partidului, Cristian Diaconescu.

Dupa ce liderul PSD, Mircea Geoana, a trimis, joi, scrisori deschise catre presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu in care lua atitudine fata de intentiile UDMR si UCM de a organiza un referendum pentru autonomia Tinutului Secuiesc, PSD a sesizat Curtea Constitutionala, solicitind un punct de vedere asupra legalitatii acestui demers.

Diaconescu a precizat ca, in sesizare, PSD cere Curtii Constitutionale sa se pronunte, din perspectiva articolului 8 al Constitutiei si a Legii partidelor politice, asupra demersurilor UDMR si UCM de a organiza un referendum care are ca obiect obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. "Acest deziderat (al UDMR si UCM - n.red.) contravine, in opinia PSD, atit legilor in vigoare, Constitutiei, dar si normelor europene, si dorim ca instanta Curtii Constitutionale sa formuleze un punct de vedere asupra legalitatii si constitutionalitatii acestui demers", a declarat purtatorul de cuvint al PSD.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.