Vicepresedintele PD, deputatul Cezar Preda, a lansat, vineri, un atac dur la adresa Partidului Conservator si a UDMR, acuzandu-l totodata pe premierul Calin Popescu Tariceanu de prea multa toleranta fata de cele doua formatiuni.

Liderul democrat a precizat ca problema autonomiei tinutului Secuiesc, invocata frecvent de membrii UDMR, "cauzele sunt mai vechi si, pana la urma, tin de toleranta premierului".

"Premierul Romaniei este un om politic tolerant, iar ascensiunea acestei actiuni s-a facut pe fondul tolerantei sale", a afirmat Preda.

El a adaugat ca "nu s-a pomenit in istoria niciunui stat ca un premier sa tolereze o motiune din interiorul unei Coalitii?, dar a continuat prin a spune ca este convins ca prim-ministrul nu va tolera o motiune a PC, indiferent pe ce tema.

Liderul democrat a declarat ca Executivul nu poate functiona din momentul in care din interiorul unei coalitii se anunta o motiune: "Nu poti sa faci compromisuri la nesfarsit doar din dorinta de a evita anticipatele".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.