Vila Lac 3 este viitoarea resedinta oficiala a presedintelui Traian Basescu, afirma surse din cadrul Serviciului de Protectie si Paza. Vila Lac 3, care are 508,87 mp, a fost vizitata de altfel de Traian Basescu, acesta declarandu-se multumit de cele vazute, afirma aceleasi surse.

Desi inca nu s-a depus o cerere oficiala la RA-APPS, imobilul, care niciodata nu a fost utilizat ca locuinta, urmeaza sa fie reamenajat. Resedinta Lac 3 a fost data in folosinta prin contractul 2945/1990 lui Ion Tiriac de catre Guvernul roman, desi conform Legii 114 acesta nu avea dreptul sa beneficieze de locuinta de protocol.

Precizam ca legislatia confera dreptul sefului statului de a utiliza in timpul mandatului o locuinta de protocol. Serviciul de Protectie si Paza a sugerat ca seful statului sa se mute din actuala locuinta, motivand necesitatea unei mai bune securitati a sefului statului. S-a stabilit ca locatia Lac 3 indeplineste normele de securitate. O alta varianta locativa ar fi casa din emil Pangratti nr. 20, unde a locuit fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, in timpul mandatului sau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.