Senatorii-vanatori au fost pusi ieri in situatia de a-si lamuri colegii mai putin experimentati ce inseamna metoda de vanat "la dibuit". Si asta in timpul dezbaterii proiectului de ordonanta a guvernului pentru aprobarea numarului de exemplare din speciile de urs, lup, ras si pisica salbatica ce se pot recolta in cadrul sezonului de vanatoare 2006-2007.

Vanatorii din Camera superioara a parlamentului au avut insa castig de cauza in fata celor care doreau diminuarea numarului de exemplare din fiecare specie, iar proiectul a fost adoptat, fara amendamente, in forma inaintata de guvern. Astfel, pasionatii de vanatoare vor putea impusca, in perioada 15 septembrie 2006-31 martie 2007, 300 de ursi, 500 de lupi, 120 de rasi si 500 de pisici salbatice.

De partea celor care doreau adoptarea cat mai urgenta a proiectului s-au numarat si pesedistii cu state vechi in domeniu, Ilie Sarbu si Petre Daea. "Vanatorii nu mai au rabdare. Au trecut deja doua luni de cand n-au putut sa iasa in teren", a justificat Sarbu. Pe de alta parte, conservatorul Gavrila Vasilescu a explicat ca termenul maxim pentru vanatoarea de ursi ar trebui sa fie 15 decembrie, "cand incepe ursul sa mearga la barlog". "Nu mai bagati vanatoare la urs primavara, ca nu-i in ordine", si-a atentionat acesta colegii.

Cel care s-a revoltat in privinta vanatorii "la dibuit" a fost peremistul Gheorghe Funar, care a cerut scoaterea acesteia pe motiv ca a practicat-o si fostul dictator, Nicolae Ceausescu, si nici nu este prevazuta in normele UE. In privinta explicatiei, Sarbu l-a atentionat ca ii va spune in pauza ce inseamna aceasta, iar replica a venit prompt de la unul dintre colegi: "Mai bine il invitati la vanatoare". Totodata, Funar le-a reamintit colegilor din Alianta ca in campania electorala au folosit sloganul "Sa traiti bine", iar acum au propus impuscarea unui numar prea mare de rasi, "sa moara rasul si-n padure, nu?".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.